Hoppa till innehåll

Mobilen i framtiden

Spåna lite om hur jag tror att vi kommer att använda mobilerna i framtiden. Vissa av funktionerna finns delvis redan men är inte komplett utvecklade än men det lär komma mer och mer av det jag skriver här.

Mobilerna kommer inte att kallas mobil eller smartphone längre utan Personalcomcenter (PCC nedan i texten) eller något klatschigare. Det kommer vara vårt kompletta kommunikationsverktyg där vi har all vår information och filer samlade. Vi kommer att bära med oss vår personliga information i vår lilla handenhet och sen dockar vi den i olika tillbehör för att enklare kunna utnyttja funktionerna och filerna där vi befinner oss.  Lite flummigt kanske att inleda så här men låt mig ta det del för del.

Dator:  När vi kommer till jobbet eller skolan så docka vi vår PCC i en dockningsstation ,troligtvis trådlöst, som då laddar in vår profil och jobb/skol filer samtidigt som PCC laddas. Filerna kan dels finnas lokalt sparade i PCC och filer/information som finns sparade i molntjänst på företaget/skolan. Vi har då möjlighet att arbeta med program som behövs för vårt arbete. PCC fungerar som ett identitetsverktyg så vi har tillgång till det som vi har behörighet till och säkerställa att det är rätt person som logga in. Identiteten kontrolleras av kameran i PCC , säkerhetskod eller fingeravtryck.

När vi kommer hem så dockar vi PCC i vår docka och den omvandlas då till vår privata dator med den profil och information som vi har gett den i denna dockningsstation. Det kan ju t.ex vara att den ska vara ett mediacenter när vi docka den i TV-apparaten eller som en vanlig bärbar dator när vi docka den i Lap-dockan. Eller t.o.m som en surfplatta när vi docka den i vår 10″ skärm.

När vi kommer till affären så behöver vi inget VISA eller Mastercard utan vi lägger den mot en platta och trycker godkänn och antingen en kod , fingeravtryck eller ansiktsavkänning.  Beroende om det är till företaget eller privat så dras det på rätt konto och är det till företaget så uppdateras ekonomisystemet direkt så man slipper kvittohantering i efterhand, man behöver bara kvittera att alla inköp man har gjort är korrekta vid månadsskiftet.

Nyckel till bilen , jobbet/skolan och hem är ett minne blott PCC fungerar som ett nyckelkort. Bilen startas när man placera telefonen i dockningsstationen i bilen och man trycker på start och endast godkända PCC kan starta bilen. Samtidigt när man docka PCC i bilen så justeras allt efter användarens profil.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *