Hoppa till innehåll

Olika alternativ att välja vid Linux

Linux finns ju i ett antal olika varianter men blir inte oroliga för det. Grunden av Linux är i stort sett samma sen finns det lite variationer av det så kallade gränssnittet samt att dom är mer eller mindre avskalade/anpassade för olika ändamål.

Jag använder olika variationer på Ubuntu.  Det senaste fyndet som jag har hittat och testat är Peppermint vilken är en avskalad variant av Ubuntu som är utvecklad för att utnyttja molntjänster.

På min bärbara dator har jag två olika Linux installerade. dels så har jag Ubuntu och sen använder jag Peppermint som ett alternativ då jag endast är i behov av att surfa eller behöver komma åt mina dokument jag har lagrade på Google Drive.

Så detta är ett perfekt system för såna som jag som vill ha tillgång till alla sina dokument var jag än är.

Google Drive fungerar bra då det fungerar överallt , via sin dator med riktigt Office program ( jag använde Libre Office) , lånade datorer, surfplattan, bärbara datorer och även mobiltelefonen ( Android).

Alltid tillgång och alltid synkade dokument.

Sen för nöjes bruk så använder jag XBMC som fungerar i alla dessa system.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.