Hjärntrötthet

Det som jag kände och fortfarande känner mig mest drabbad av efter stroken är något som kallas hjärntrötthet.

Innan någon förklarade för mig vad det var, vilket tog ett tag , så kände jag mig väldig bekymrat över att min hjärna var så trött. Kunde inte klara av när det var stimmigt eller om det var flera som pratade samtidigt. För att inte tala om när man gick på köpcentrum eller ICA Maxi.

Det var på ett besök på rehab efter några veckor som dom förklarade att det jag själv hade kallat hjärntrötthet var något som flera blev drabbade av och kallades precis hjärntrötthet. Det var en befrielse att få veta att det var en normal åkomma efter en stroke att man kunde bli hjärntrött .

Min egna medicin är att stänga ute så mycket ljud som helst och jag använde både hörselproppar men mest så hade jag mitt headset med lite musik i öronen. Tyckte det var behagligt med musik även om jag kanske spelade lite för högt ibland men det kändes som det rensade ut hjärntröttheten. Även långa promenader hjälpte mig och då hade jag oftast hade musik i öronen. Kunde stänga av allt och låta hjärnan få vila och få ett rejält tillskott av syre.

Har även använt Powerade när jag har känt mig lite hjärntrött och tyckt att det har hjälp mig bra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *