Hoppa till innehåll

Raspberry Pi en dator i en ask

Tänk dig en stor tändsticksask. Inte så stor men större än så behöver inte en dator vara. Visserligen ingen skärm men du har HDMI utgång som gör att du kan koppla den till en skärm eller en vanlig TV.

Har testat denna dator ett tag nu men har inte bestämt mig vilket användningsområde jag ska ha den till . Kan koppla den till min Motorola Atrix Lapdocka och använda den som en bärbar dator. Fungerar bra förutom det är en massa kablar mellan Lapdockan och datorn så det blir inte så stiligt.

Kan koppla den till min TV och göra TV:n till en smartTV. Dvs att jag kan streama musik och filmer från min server och se dom i kanon upplösning, kan surfa, spela spel.

Eller om man ska använda den som en server , troligtvis blir det i så fall blir det nog en telefonväxel ( VOIP) . Enbart för att slippa behöva ropa på barnen hela tiden för då när dom är hemma så loggas dom in med mobiltelefonerna på telefonväxeln så jag kan ringa dom gratis. Men även så alla mobiltelefon i huset kan ringa ut via bredbandstelefonin och svara på samtalen. Kanske  koppla in funktionen när någon ringer , Vem vill du prata med? vill du prata med gubben i huset tryck 1, Kärringen tryck 2, med sonen tryck 3….. osv

Eller köpa till lite kopplingarna till den så man kan använda den som ett avancerat hemlarm med kameraövervakning och möjlighet att stänga av och på saker när man är borta.

Möjligheterna är oändliga men ändå till ett otroligt lågt pris. från ca 250 kr kan man få tag i Rapsberry Pi . Det kommer flera liknande produkter inom det närmsta och förhoppningsvis en uppgraderad modell

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.