JND communication https://jndcom.com/ Keep IT simple Mon, 19 Jan 2015 10:06:01 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://jndcom.com/wp-content/uploads/2012/09/cropped-jndcom-32x32.jpg JND communication https://jndcom.com/ 32 32 Start up kit 9 995 kr https://jndcom.com/start-kit-9-995-kr/ https://jndcom.com/start-kit-9-995-kr/#respond Mon, 19 Jan 2015 10:06:01 +0000 http://jndcom.com/?p=601 Läs mer »Start up kit 9 995 kr]]> För att förenkla för de som vill snabbt komma igång med en egen hemsida så har vi ett start up kit för endast 9 995 kr exkl moms.

Vi löser allt från att ansöka om en domän ,  webhotell och installerar WordPress med standard tema .

Med detta start up kit så kan ni snabbt och enkelt komma igång med er hemsida/blogg. Sidan kan ni själva utveckla eller om ni vill ha hjälp så hjälper vi er gärna.

Har ni speciella önskemål eller någon speciell funktion ni vill komplettera med så löser vi det mesta .

]]>
https://jndcom.com/start-kit-9-995-kr/feed/ 0
Byta ljudenhet snabbt och enkelt i Windows https://jndcom.com/byta-ljudenhet-snabbt-och-enkelt-windows/ https://jndcom.com/byta-ljudenhet-snabbt-och-enkelt-windows/#respond Mon, 16 Jun 2014 08:43:57 +0000 http://jndcom.com/?p=577 Läs mer »Byta ljudenhet snabbt och enkelt i Windows]]> Jag är så frustrerad när det är bökigt att använd produkter. Det ska vara enkelt att använda sina produkter.

En sak som jag har gått och retat mig på är när man vill byta ljudenhet i Windows. Speciellt i min Surfplatta, Acer Iconia W510, Där jag vill växla mellan de inbyggda högtalarna, vanliga headset och olika bluetooth enheter.  Då ska man in i inställningarna i ljudenheter och det är ett evigt letande att finna inställningarna.

Men nu har jag hittat ett utmärkt lite program som erbjuder snabbt byte av ljudenhet. SoundSwitch heter det och ni finner det här 

Det är bara att ladda ner programmet och välja de enheter man använder mest, rekommendera att endast välja ett fåtal för annars så blir det ett evigt tryckande på den “Hot Key” kombination som man har valt.  Jag har tre alternativ Interna ljudenheten, Bluetooth högtalare och Bluetooth headset. Så för att växla så trycker jag bara “ALT+ F11” tills rätt ljudenhet aktiveras.

 

Man väljer själv vilken “Hot Key” kombination man vill använda.

 

]]>
https://jndcom.com/byta-ljudenhet-snabbt-och-enkelt-windows/feed/ 0
LG G3 Ny läcker telefon på G https://jndcom.com/lg-g3-ny-lacker-telefon-pa-g/ https://jndcom.com/lg-g3-ny-lacker-telefon-pa-g/#respond Wed, 28 May 2014 14:21:51 +0000 http://jndcom.com/?p=575 Snart kommer en ny läcker telefon som vi hoppas mycket på. klarar den alla uppgifter som vi förväntar sig nästa telefon ska klara av. Hoppas snart få tag i ett test exemplar från Smartson så vi kan rätta ut alla frågor som vi har .

Men den ser onekligen intressant ut och om den håller samma höga kvalitet som G2 så är vi nöjda.

]]>
https://jndcom.com/lg-g3-ny-lacker-telefon-pa-g/feed/ 0
Google Chromecast https://jndcom.com/google-chromecast/ https://jndcom.com/google-chromecast/#respond Tue, 11 Mar 2014 15:05:07 +0000 http://jndcom.com/?p=571 Läs mer »Google Chromecast]]> En liten men ack så rolig liten pryl är Google Chromecast. En liten dosa som liknar ett lite större USB minne som man ansluter till HDMI ingången på TV:n och kan från sin smartphone, Surfplatta eller dator strömma innehåll till TV:n.

Just nu finns det inte allt för många tjänster eller appar men det dyker upp nya hela tiden. Både en massa skit men även riktigt bra saker.

Grundtanken är att man från ex smartphonen skickar en liten kodsträng som innebär vilken länk Chromecasten ska hämta informationen ifrån på nätet. Man strömmar inte själva innehållet via telefonen utan Chromecasten hämtar informationen direkt från nätet.

Finns visserligen appar som strömmar innehållet ifrån ex smartphonen direkt till Chromecast men man ska vara medveten om att det kan bli lite hack i överföringen men det är WiFi nätet som är boven i detta fall .  Så man ska ha ett rätt konfigurerat WiFi och inte överbelasta WiFi med mer utrustning än vad detta klara av.

Så som en första snabbtest av Google Chromecast så ser det riktigt lovande ut. Vänta bara på att det dyker upp de här viktiga apparna som gör att man utnyttja produkten fullt ut.

Men både SVT och TV4 har sagt att deras appar är på gång. SVT har en Beta version ute på test för datorer.

Till webbläsaren Chrome så finns det ett plugin för datorerna som gör att man enkelt kan dela informationen i en TAB i Chrome .

Fördelen med Google Chromecast emot Apples lösning är att den är betydligt billigare och mer kompatibel med alla operativsystem medan Apples lösning kräver produkter med IOS operativsystem dvs deras egna produkter. En riktigt inlåsning utan valfrihet.  Vilket vi här på JND com inte gillar. Den enda fördel med Apples lösning förnärvarande är att det finns fler appar men det kommer att jämnas ut nu när Google släppte SDK ( utvecklingsmiljön) fritt så alla som vill utveckla en app kan göra det till Chromecast.

 

]]>
https://jndcom.com/google-chromecast/feed/ 0
Test Acer Iconia W510 https://jndcom.com/test-acer-iconia-w510/ https://jndcom.com/test-acer-iconia-w510/#respond Thu, 10 Oct 2013 08:34:56 +0000 http://jndcom.com/?p=561 Läs mer »Test Acer Iconia W510]]> Beställde hem en Acer Iconia W510 för att det är ett koncept som jag tror  kommer att vara framtidens datorer. En surfplatta med tangentbordsdockning .

 

acer-iconia-w510-10-1-windows-8-tablet-with-keyboardDet blir ett flexibelt och användarvänlig lösning på många sätt. Man har allt i ett men ändå inte. Har nu använt och testat denna lösning ett bra tag och jag blir mer och mer förtjust i lösningen men lider med att det är ett trögt och ostabilt operativsystem. Windows 8 är en bra tanke men inte fullt utvecklat och inte anpassat till denna typ av produkter även om det är mot detta Microsoft siktar emot. Det känns fortfarande att Windows dras med det förflutna fortfarande. Känns som det sitter några gamla drakar i utvecklingsteamet som vill ha med lite för många fingrar i utvecklingen.

Ok ni vet att jag är lite kritisk till Microsoft men har gett dom en ärlig chans och Windows 8 kan bli helt okej. Men det krävs att dom släpper in lite mer nytänk och snabba upp systemet en aning . Startskärmen med sina olika appar är helt ok när det gäller en platta men när man kommer till en vanlig dator utan pekskärm så är systemet inget lysande. Tror att Windows 8 i nuvarande tappning inte kommer att fungera i arbetslivet och det krävs en pekskärm för att använda det på ett enkelt sätt.

Första bekantskapet med produkten var inte det bästa. Tog en hel helg med nedladdning av drivrutiner och uppdateringar av Windows. För det första så kände inte Windows av WiFi kortet som är inbyggt i produkten. Så fick ansluta en GSM Dongle för att ladda ner drivrutiner till plattan och installera dessa. Tyvärr så hittade inte Windows drivrutinerna då heller utan det krävdes ett antal uppdateringar och omstarter av Windows innan plattan startade som man tror att en ny produkt ska göra när man packar upp den.

Några andra irriterande saker är att Windows är in konservativa . Ibland så ska man dubbelklicka ibland så räcker det med ett klick på skärmen. Även en sådan enkel sak att låsa skärmen och sätta plattan i strömsparläge som i Android och iPad endast är en knapptryckning krävs att man först låser plattan och sedan ställer plattan i strömsparläge. Ett moment på minst 4 aktiva val om det räcker att sätta den i strömsparläge.Ska man även låsa den så är det några touch till på skärmen.  Windows verkar vara byggt med tanken “dessa funktioner ska vi ha” och sedan utvecklat funktionerna i olika projekt utan att ha haft kommunikation och riktlinjer på hur användarvänligt det ska vara. Sedan har man lagt till ett användargränssnitt som har något annat projektgrupp har byggt.

Själva hårdvaran i Iconia W510 känns helt okej förutom laddningen  som kräver en specialkontakt och inte som en standard som USB som alla andra har eller Apple som har en egen standard.  Så man måste alltid ha med sig sin specialladdare och sitter man i bilen så har jag ännu inte funnit någon laddare att använda där.

Tangentbordet är okej men inte något man sitter och skriver snabbt på. Vet inte om det är hårdvaran eller Windows som inte hänger med när man sitter och skriver. Annars känns det som Acer har byggt en stabil produkt. Det är varken en High End eller en budget produkt. Den är helt och hållet en okej produkt.

Batteritiden är bättre än på en vanlig bärbardator och man klarar sig en hel dag utan några problem när man har tangentbordsdockan ansluten som har ett extra batteri i sig.

En sak som jag även är osäker på är pekskärmen om det är touchfunktionen i skärmen eller om det är Windows som även spökar här. För det ser ut som skärmen registrera trycken på skärmen men händer inget efter trycket . Kan ha med att det ibland ska vara dubbeltryck och ibland enkeltryck i Windows.

Slutord:

Hela testet känns som det blev ett test av Windows 8 och inte Acer Iconia W510. Men själva produkten känns helt okej men kommer att försöka att få in Android, Chrome OS och någon Linux distribution i den för att kunna testa produkten och hårdvaran på ett mer neutralt och rättvist sätt.

]]>
https://jndcom.com/test-acer-iconia-w510/feed/ 0
Raspberry Pi en dator i en ask https://jndcom.com/531/ https://jndcom.com/531/#respond Tue, 16 Jul 2013 14:31:18 +0000 http://jndcom.com/?p=531 Läs mer »Raspberry Pi en dator i en ask]]> Tänk dig en stor tändsticksask. Inte så stor men större än så behöver inte en dator vara. Visserligen ingen skärm men du har HDMI utgång som gör att du kan koppla den till en skärm eller en vanlig TV.

Har testat denna dator ett tag nu men har inte bestämt mig vilket användningsområde jag ska ha den till . Kan koppla den till min Motorola Atrix Lapdocka och använda den som en bärbar dator. Fungerar bra förutom det är en massa kablar mellan Lapdockan och datorn så det blir inte så stiligt.

Kan koppla den till min TV och göra TV:n till en smartTV. Dvs att jag kan streama musik och filmer från min server och se dom i kanon upplösning, kan surfa, spela spel.

Eller om man ska använda den som en server , troligtvis blir det i så fall blir det nog en telefonväxel ( VOIP) . Enbart för att slippa behöva ropa på barnen hela tiden för då när dom är hemma så loggas dom in med mobiltelefonerna på telefonväxeln så jag kan ringa dom gratis. Men även så alla mobiltelefon i huset kan ringa ut via bredbandstelefonin och svara på samtalen. Kanske  koppla in funktionen när någon ringer , Vem vill du prata med? vill du prata med gubben i huset tryck 1, Kärringen tryck 2, med sonen tryck 3….. osv

Eller köpa till lite kopplingarna till den så man kan använda den som ett avancerat hemlarm med kameraövervakning och möjlighet att stänga av och på saker när man är borta.

Möjligheterna är oändliga men ändå till ett otroligt lågt pris. från ca 250 kr kan man få tag i Rapsberry Pi . Det kommer flera liknande produkter inom det närmsta och förhoppningsvis en uppgraderad modell

]]>
https://jndcom.com/531/feed/ 0
HBO https://jndcom.com/hbo/ https://jndcom.com/hbo/#respond Fri, 11 Jan 2013 11:52:20 +0000 http://jndcom.com/?p=265 Läs mer »HBO]]> hbo-bildAh.. Fick streamingtjänsten HBO till min Samsung Galaxy Note II . Häftigt tänkte jag då men det jag inte kollade upp innan det var ju att dom inte har något stöd för Linux . Försökte lösa det via mitt mediacenter XBMC men det fanns ingen plugin där heller.

Så det blir att säga upp tjänsten för tänker inte betala för tjänsten så länge dom inte stödjer Linux.  Lite kinkigt kanske men en principsak för mig. Gillar inte Apple och Microsoft är ju det mest ostabila och osäkra systemet så tänker inte böja mig.

]]>
https://jndcom.com/hbo/feed/ 0
Servermeddelande https://jndcom.com/servermeddelande/ https://jndcom.com/servermeddelande/#respond Fri, 11 Jan 2013 10:28:31 +0000 http://jndcom.com/?p=262 Test

]]>
https://jndcom.com/servermeddelande/feed/ 0
Uppgraderad servern https://jndcom.com/uppgraderad-servern/ https://jndcom.com/uppgraderad-servern/#respond Tue, 04 Sep 2012 11:50:23 +0000 http://jndcom.com/?p=232 Så då var servern uppgraderad så nu hoppas vi att det ska flyta på lite bättre.

Lite mer kraft och mer minne hoppas vi ska lösa störningarna som har varit när servern har blivit belastad med många besökare.

 

]]>
https://jndcom.com/uppgraderad-servern/feed/ 0
Olika alternativ att välja vid Linux https://jndcom.com/olika-alternativ-att-valja-vid-linux/ https://jndcom.com/olika-alternativ-att-valja-vid-linux/#respond Thu, 16 Aug 2012 18:35:38 +0000 http://jndcom.com/?p=199 Läs mer »Olika alternativ att välja vid Linux]]> Linux finns ju i ett antal olika varianter men blir inte oroliga för det. Grunden av Linux är i stort sett samma sen finns det lite variationer av det så kallade gränssnittet samt att dom är mer eller mindre avskalade/anpassade för olika ändamål.

Jag använder olika variationer på Ubuntu.  Det senaste fyndet som jag har hittat och testat är Peppermint vilken är en avskalad variant av Ubuntu som är utvecklad för att utnyttja molntjänster.

På min bärbara dator har jag två olika Linux installerade. dels så har jag Ubuntu och sen använder jag Peppermint som ett alternativ då jag endast är i behov av att surfa eller behöver komma åt mina dokument jag har lagrade på Google Drive.

Så detta är ett perfekt system för såna som jag som vill ha tillgång till alla sina dokument var jag än är.

Google Drive fungerar bra då det fungerar överallt , via sin dator med riktigt Office program ( jag använde Libre Office) , lånade datorer, surfplattan, bärbara datorer och även mobiltelefonen ( Android).

Alltid tillgång och alltid synkade dokument.

Sen för nöjes bruk så använder jag XBMC som fungerar i alla dessa system.

 

]]>
https://jndcom.com/olika-alternativ-att-valja-vid-linux/feed/ 0