Hoppa till innehåll

Google Chromecast

En liten men ack så rolig liten pryl är Google Chromecast. En liten dosa som liknar ett lite större USB minne som man ansluter till HDMI ingången på TV:n och kan från sin smartphone, Surfplatta eller dator strömma innehåll till TV:n.

Just nu finns det inte allt för många tjänster eller appar men det dyker upp nya hela tiden. Både en massa skit men även riktigt bra saker.

Grundtanken är att man från ex smartphonen skickar en liten kodsträng som innebär vilken länk Chromecasten ska hämta informationen ifrån på nätet. Man strömmar inte själva innehållet via telefonen utan Chromecasten hämtar informationen direkt från nätet.

Finns visserligen appar som strömmar innehållet ifrån ex smartphonen direkt till Chromecast men man ska vara medveten om att det kan bli lite hack i överföringen men det är WiFi nätet som är boven i detta fall .  Så man ska ha ett rätt konfigurerat WiFi och inte överbelasta WiFi med mer utrustning än vad detta klara av.

Så som en första snabbtest av Google Chromecast så ser det riktigt lovande ut. Vänta bara på att det dyker upp de här viktiga apparna som gör att man utnyttja produkten fullt ut.

Men både SVT och TV4 har sagt att deras appar är på gång. SVT har en Beta version ute på test för datorer.

Till webbläsaren Chrome så finns det ett plugin för datorerna som gör att man enkelt kan dela informationen i en TAB i Chrome .

Fördelen med Google Chromecast emot Apples lösning är att den är betydligt billigare och mer kompatibel med alla operativsystem medan Apples lösning kräver produkter med IOS operativsystem dvs deras egna produkter. En riktigt inlåsning utan valfrihet.  Vilket vi här på JND com inte gillar. Den enda fördel med Apples lösning förnärvarande är att det finns fler appar men det kommer att jämnas ut nu när Google släppte SDK ( utvecklingsmiljön) fritt så alla som vill utveckla en app kan göra det till Chromecast.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.